Додик: Шансa за развoj сарадњe ca „Зарубежњефтoм“

03.06.2017 Актуелно

 

„Нема наговјештаја да би тај систем могао бити угрожен, како то неки спекулишу“, рекао је Додик, који је синоћ у Санкт Петербургу разговарао са представницима ове компаније.

Он је нагласио да је током посјете Русији и учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу разговарано о бројним привредним питањима и сарадњи са руским компанијама.

„Република Српска је на Међународном економском форуму добро представљена и постаје све видљивија у свијету“, рекао је Додик.

Он је навео да Српска задржава пажњу важних људи у Русији и да је за Српску, која је окружена са доста проблема у вези са својим политичким статусом у БиХ и у поимању других, прије свега запада, веома важно да буде на прави начин представљена.

Предсједник Српске је истакао да Русија указује Савјету безбједности УН на све релевантне информације када је ријеч о извештајима о БиХ.

„Русија не оклијева да обавијести Савјет безбједности о релевантним информацијама и не дозвољава да лажи високих представника, прије свега господина Валентина Инцка то поремете“, навео је Додик, који данас завршава тродневну посјету Русији и Санкт Петербургу.

Додик је јуче разговарао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, који је рекао да ће Руска Федерација у спољној политици задржати исте ставове и бранити међународно право, а самим тим и међународни субјективитет Републике Српске.

Архива