Додик положио камен темељац за изградњу „Делта планета“

29.06.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да ће у изградњу овог тржног центра бити уложено 70 милиона евра, те да ће површина објекта бити 62.500 метара квадратних.

„Ово је једна велика инострана инвестиција, мада долази из Србије. Задовољан сам чињеницом да су испуњене све претпоставке и формалности за овај посао и да данас почиње градња, која ће довести до тога да се крајем идуће године, а прије избора, отвори овај шопинг-мол“, рекао је Додик новинарима.

Виши потпредсједник за оперативне послове „Делта холдинга“ Дејан Јеремић је оцијенио да је ово значајан дан за „Делту“ јер овим шири пословање у региону.

„То је стратешки дио нашег пословања, а данашње отварање градилишта у Бањалуци и постаљање камена темељца само је потврда тог опредељења да будемо регионални лидер у овој области“, рекао је Јеремић.

Он је изразио задовољство што ће „Делта холдинг“ изградњом шопинг-мола омогућити Бањалучанима и људима из региона мјесто за дружење, забаву и куповину одређених брендова који на овдашњем тржишту нису присутни.

Јеремић је додао да ће сваког дана на градилишту радити најмање 500 људи.

Градоначелник Игор Радојичић навео је да Бањалука и изградњом овог објекта добија обрисе трговинског, угоститељског и туристичког центра у који ће још више долазити грађани из цијелог региона.

„Изузетно је важно отварање оволиког броја радних мјеста и са неколико оваквих инвестиција ријешили бисмо проблем великог броја незапослених“, рекао је Радојичић.

Полагању камена темељца присуствовали су бројни министри Српске, представници јавних предузећа, истакнуте званице из дипломатије, политичког и јавног живота.

Осим великог броја нових радњи, шопинг-мол у Бањалуци ће у свом саставу имати и највећи биоскоп са 1.500 метара квадратних и пет биоскопских сала, као и супермаркет, дио са ресторанима и око 1.000 паркинг мјеста.

Отварање „Делта планета“ планирано је на јесен, а гради се на углу Улице олимпијских побједника и Булевара српске војске.

Архива