Додик: Институције Српске ће издвојити милион КМ за куповину „Фамоса“

28.06.2017 Актуелно

 

Додик је рекао да га је начелник општине Пале Бошко Југовић информисао на данашњем састанку да општина намјерава да откупи простор „Фамоса“ како би ту развила индустријску, односно привредну зону, што би било веома значајно за ову локалну заједницу.

Он је навео да је за откуп „Фамоса“ потребно око два милиона КМ, те да ће републичке институције уплатити милион КМ када начелник општине заврши посао са стечајним управником и постигне договор.

Додик каже да је на састанку било ријечи и о реконструкцији зграде општине у коју није улагано дуго времена и која није функционална за сједиште локалне управе.

„Спремни смо да наредне године из републичких средстава издвојимо дио средстава за реконструкцију зграде општине“, истакао је Додик.

„Фамос“ посједује 16 објеката чија је површина 23.279 метара квадратних, земљиште површине 64.252 метра квадратна са саобраћајницама у дужини од 1,5 километара и комплетном ифраструктуром.

Југовић је изјавио раније да би куповином „Фамоса“ општина Пале постала власник индустријске зоне, односно локације за инвестирање.

Архива