Додик и Човић отворили нову пословну зграду Концерна „Аграм“

16.06.2017 Актуелно

 

Обраћајући се званицама, Додик је рекао да је Бањалука довољно широка да прихвати многе нове пословне активности и нагласио да је успјех „Аграма“ од великог значаја за Републику Српску, јер су се лоцирали у њеном највећем граду, ангажовали домаће извођаче и искористили домаће пословне могућности.

„Надам се да ће преко пута овог центра већ идуће године бити изграђен још један важан објекат, што чини ову зону Бањалуке веома привлачном. Чињеница да се град шири је веома значајна за многе послове“, додао је Додик.

Он је нагласио да власт у Српској жели да створи пословни амбијент довољно интересантан и важан да привуче инвеститоре из окружења.

Предсједник Српске је додао да је „Аграм“ постао познато име међу корисницима његових услуга у Српској, а изградња нове зграде говори о намјери да улажу у Српску и буду са њом.

„Зато нисам оклијевао да данас будем уз вашу компанију и да вас подржим у напорима ширења у Републици Српској“, навео је Додик и захвалио руководству Концерну на њиховој пословној одлуци да у Бањалуци изграде важан центар.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да се градњом пословног центра од 21.000 метара квадратних на 14 етажа поручује да се у Српској може живјети, зарађивати и да се могу договарати добри послови.

„Посебно ме радује чињеница да овај концерн има у плану нове инвестиције на четири локације у Српској“, истакао је Човић.

Он је навео да је „Аграм“ у нову зграду уложио свега 16 одсто кредитних средстава, док је остатак њихов капитал.

Представник Концерна Дамир Зорић рекао је да у пословном центру „Аграм“ Бањалука тренутно раде „Еурохерц осигурање“, „Босна – Сунце осигурање“, Станица за технички преглед возила, као и неке фирме које су изнајмиле простор.

„Тренутно у Бањалуци запољшавамо стотину радника, али како се посао буде развијао тај број ће расти. Укупно запошљавамо 4.000 људи, од чега двије трећине у Хрватској и трећину у БиХ, а однедавно имамо подружницу и у Бечу“, додао је Зорић.

он је навео да је основна дјелатност Концерна осигурање, али се баве и банкарством и лизингом, финансијским и здравственим услугама, грађевинарством и хотелијерством.

Према његовим ријечима, Концерн чини 40 предузећа.

Потпредсједник Концерна „Аграм“ Младенка Гргић овом приликом је градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу уручила донацију од 50.000 КМ за опремање вртића.

Радојичић је навео да ће донација омогућити да се до краја године у Бањалуци изграде два нова вртића и пожелио „Аграму“ успјешан пословни развој на тржишту Бањалуке.

Он је нагласио да се развој овог концерна уклапа и у политику града да Бањалука постане регионални центар у којем ће своје сједиште наћи и регионалне и глобалне компаније.

Гргићева је рекла да је посебно радује што ће донација бити утрошена на опремање вртића, како би најмлађи имали што боље услове у установама у којима бораве.

Пословна зграда Концерна „Аграм“ у Бањалуци располаже са 20.900 квадратних метара бруто површине на 11 надземних и три подземне етаже са 196 паркинг мјеста. Укупна вриједност инвестиције је 55 милиона КМ.

Архива