Додик: Bирус политичког екстремизма не може ce излијечити

08.06.2017 Актуелно

 

„Након Бакира Изетбеговића, бошњачки бојовници нетрпељивости према Србима и Републици Српској – /потпредсједник Српске/ Рамиз Салкић и извјесни /предсједник Странке за БиХ Амер/ Јерлагић причом о ‘геноциду у Сребреници’ по ко зна који пут показују своја изфанатизована увјерења и неуравнотежено понашање“, рекао је Додик Срни на питање да прокоментарише инсистирање бошњачких политичара да се у школама у Српској изучавају наводна „опсада Сарајева“ и „геноцид у Сребреници“.

Он је поручио да Република Српска не може испунити жељу Салкићу, Јерлагићу и осталим бошњачким јастребовима који су притиснути мрзилачком страшћу, јер наводног „геноцида у Сребреници“ и „опсаде Сарајева“ није било, као што је свима познато да није било ни предумишљаја.

„Према томе, Република Српска никада неће у школама изучавати никакав ‘сребренички геноцид’ нити ‘опсаду Сарајева’, као што то препоручују и установљене препоруке ОЕБС-а да се стави ембарго на изучавање грађанског рата у БиХ. У Федерацији нека изучавају шта год хоће“, истакао је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да „те уцјене, ослобођени примитивизам, неспутани шовинизам и нагомилане заблуде које дозирају из Сарајева према Републици Српској којекакви Изетбеговићи, Салкићи, Јерлагићи и остали који живе у тами лажи и са обманом, разваљују ионако већ разваљену БиХ и не доприносе миру и суживоту“.

„Они су очигледно навикли да живе у лажи и да острашћено сију фалсификат чиме губе могућност да живе са истином“, оцијенио је Додик, наводећи да је увијек говорио да се у Сребреници догодио велики злочин, али не и геноцид, те да Српска поштује бол породица настрадалих у том злочину.

Предсједник Српске је рекао да никада није величао ратне злочинце и увијек се залагао да сви који су починили злочин у посљедњем грађанском рату у БиХ треба да буду процесуирани, о било коме да је ријеч, па тако и починиоци злочина у Сребреници, који су углавном већ процесуирани.

Архива