Додик: Bјерујем да ће грађани за предсједника Српске изабрати кандидата СНСД-а

28.06.2017 Актуелно

Додик је навео да тренутне анкете показују подршку СНСД-у од 45 до 47 одсто, али да је циљ ове странке подршка до 55 одсто, посебно због нивоа БиХ.

„На нивоу БиХ не смијемо бити подјељени, већ потпуно јединствени. Не може се јединство градити на причи о више партија и народ мора да гласа за партију која ће бити најбоља, а гарантујем да је то СНСД“, истакао је Додик, који је предсједник Републике.

Лидер СНСД-а је нагласио да је важно да Република Српска врати отете надлежности, те да се вара свако ко мисли да је градња БиХ отимање од Српске.

Он је за РТРС рекао да ако се нешто мјери да је успјех, онда је то чињеница да је власт у Српској на челу са СНСД-ом успјела да очува њен статус у немогућим условима, спољнополитичким околностима, у политичком контексту, упркос разним жељама странаца…

Додик је навео да је задовољан коалиционим партнерима /СП и ДНС/, које ће СНСД имати и на наредним изборима, те оцијенио да је врло могуће да ће ПДП преузети позицију СДС-а, наводећи да и анкете показују тако нешто.

Он је рекао да СНСД има добру екипу, што потврђује и чињеница да је посљедњих година ова странка побјеђивала на више избора.

Додик сматра да је кључ будућности СНСД-а подмлађивање кадра и смјена генерација, али да ова странка неће одбацити стари и вјерни кадар.

„Морамо дефинисати нашу енерију, довести је у позицију да буде примијећена и видљива“, оцијенио је Додик.

Он је најавио да ће наставити да се бави политиком, али није открио да ли ће бити кандидат за неку од функција на општим изборима 2018. године, нагласивши да и даље има енергију за бављење политиком, посебно зато што има појединаца који су спремни да деградирају Републику Српску.

Архива