Цвијановић: „Електропренос“ стабилна и функционална компанија

21.06.2017 Актуелно

 

Преостали износ средстава намијењен је за резерве „Електропреноса БиХ“.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је „Електропренос“ стабилна и функционална компанија.

„Заједнички радимо добар посао и сигурна сам да ће тако бити и у наредном периоду“, изјавила је Цвијановићева новинарима након Скупштине акционара.

Она је навела да је одржавање сједнице Скупштине акционара „Електропреноса БиХ“ устаљена пракса која је у складу са потребама пословања ове заједничке компаније два ентитета.

„Ова компанија има стабилне приходе и запосленост, а данас смо разматрали неколико тачака. Бавили смо се измјенама Статута ‘Електропреноса’, у складу са неким закључцима из претходног периода, ревидираним финансијским извјештајем за прошлу годину, пословањем компаније, те расподјелом добити“, додала је Цвијановићева и оцијенила да је добро што Компанија има позитиван ревизорски извјештај и што постоји стабилност прихода.

Она каже да се на примјеру „Електропреноса БиХ“ показало да два ентитета, заједно са управом ове компаније, могу биљежити добре резултате.

„Када је ријеч о кадровским рјешењима одлучили смо да буду уједначени мандати за обављање функција у “Електропреносу БиХ“ на четири године, да ће се водити рачуна о ротацији и да ће сви мандати почињати од априла“, појаснила је Цвијановићева.

Архива