Cви јединствени у најважнијем – очувању Републике Српске

28.06.2017 Актуелно

„Видовдан је дан и када сви морамо ту нашу јединственост да подигнемо и ојачамо“, поручио је предсједник Српске на Равној Романији у обраћању на централној прослави обиљежавања Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Напомињићи да је о Видовдану много тога речено, Додик је нагласио да је имао част, задовољство и ријетку животну прилику да је као посланик Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци гласао за Закон о формирању Војске Републике Српске која је изникла из народ и која је показала све своје способности да одбрани свој народ и српска огњишта током протеклог рата.

„Воља ВРС и српског народа да брани огњишта, домовину, отаџбину, српски народ, наш идентитет, језик, вјеру, право на крсну славу увијек је овдје на Романији била на високом нивоу. Та воља данас мора да буде још јача“, поручио је Додик.

Он је истакао да сви морамо да будемо окупљени око Републике Српске и да максимално искористимо све шансе за њен развој и раст.

Додик је нагласио да је као предсједник Републике поносан на рад предсједника Борачке организације Српске у настојању да обезбиједи бољи статус бораца, али и чињенице да се као организација издигне изнад политичких и других процеса, те постане мјесто моралног процјењивања онога што се ради у име и за добробит Републике Српске.

„То је оно што желим да подржим. Улога бораца треба да буде у том смјеру јер сви смо из различитих политичких опција али нас све окупаља Република Српска, српски народ и борба за нашу Републику“, поручио је предсједник Српске.

Подсјетивши да не припада људима који вјерују у БиХ, предсједник Републике је поручио да грађани Српске треба да се припреме да Српска на миран начин добије свој статус.

„То је моја жеља, јер је БиХ вјежбалиште странаца и разних дипломата који су за високе плате дошли да подрже причу о БиХ која је уствари немогућа држави“, рекао је Додик.

Због тих њихових настојања и зарад њихових високих плата, истакао је он, Српска је платила висок цех разним трансферима надлежности, који се нису добро показали и који су били на њену штету.

„Свијет се мијења, морамо и ми да се мијењамо, као и наша свијест у смислу да знамо шта хоћемо и да не смијемо стати, јер смо значајан дио пута већ прешли. Мјера било какве БиХ може да буде само слово Дејтонског споразума, а не насиље високих представника који су то чинили годинама уназад. Не смијемо бити они који ће легализовати оно што су радили високи представници уназад 10-15 година“, упозорио је Додик.

Представници „Ноћник вукова“ из Русије, који су присуствовали данас централној прослави на Равној Романији, уручили су данас предсједнику Српске икону поклон вође руских „Ноћних вукова“ Александра Залдастанова Хирурга.

Архива