Цвијановић: Све у вези са клириншким дугом давно договорено

11.06.2017 Актуелно

 

„Што се тиче клириншког дуга, све је давно договорено, и то у вријеме када /министар иностраних послова БиХ Игор/ Црнадак није ни знао шта је то. А онда, када се дошло до завршне фазе, партије Савеза за промјене су настојале да на сваки начин одуговлаче тај процес, иначе би све било реализовано још прије годину дана“, рекла је Цвијановићева, реагујићи на Црнаткову изјаву да Министарство којим руководи у случају клириншког дуга бившег СССР-а према БиХ испуњава своје обавезе у најкраћим могућим роковима.

Цвијановићева је истакла да су партије Савеза за промјене познате по томе што су користиле сваку прилику да са нивоа БиХ блокирају средства намијењена грађанима Републике Српске.

„И то је сва истина, као што је и неспорна чињеница да су Црнадак и његове колеге из Савеза за промјене заблокирали и аранжман са ММФ-ом, иако су ентитети понијели на својим леђима терет великих и тешких реформи, док су се Црнадак и њему слични само сликали, позирали и продавали маглу о реформском курсу власти на нивоу БиХ“, закључила је Цвијановићева.

Архива