Влада Српске јасно позиционирала став o продаји акција РЖР „Љубија“

11.05.2017 Актуелно

 

„Разматрали смо понуде, неколико година се бавили тим питањем и дошли у једном моменту до ситуације када понуде које смо добили заиста заслужују пажњу Владе Републике Српске“, рекла је Цвијановићева данас новинарима у Бањалуци.

Цвијановићева је напоменула да је Влада свој дио посла урадила и упутила приједлог одлуке у Народну скупштину Републике Српске да се посланици одреде о том важном питању.

Коментаришући закључак Одбора за привреду Народне скупштине Републике Српске којим се од Владе Српске тражи да тачку Приједлог одлуке о давању сагласности на одлуку Владе о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва РЖР „Љубија“ повуче са дневног реда 18. сједнице републичког парламента, Цвијановићва је рекла да не види из ког разлога би сада требало да се повлачи та тачка дневног реда.

„Не видим из ког разлога би требало да повлачимо ту тачку, с обзиром да је она прошла сву потребну процедуру“, истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да се Влада Републике Српске на данашњој сједници није бавила повлачењем ове тачке са дневног реда Народне скупштине Републике Српске.

„Ако буде некакав другачији став по том питању, медији ће о томе бити обавијештени, али за сада то није уопште у разматрању“, каже Цвијановићева.

Цвијановићева је оцијенила да се прави велика политичка тема око једног питања, које би требало посматрати као развојну или економску прилику за Републику Српску.

„Влада Републике Српске то посматра на тај начин и нисмо упали у замку политиканства, размишљамо о новим радним мјестима, размишљамо о нивоима инвестиција које могу да буду реализоване и о оној цијени која је понуђена као купопродајна“, напоменула је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да Влада вјерује да би то био добар посао за Републику Српску – привреду, те да ако неко други има неке друге визије, има прилику да све то каже у парламенту Српске и да се о томе коначно одлучи.

Архива