Влада има озбиљан приступ продаји капитала РЖР „Љубија“

05.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је изразила наду да су се народни посланици јуче на јавном саслушању о приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала РЖР „Љубија“ упознали са потребним чињеницама да би могли донијети квалитетну одлуку.

Она је изразила бојазан да Република Српска не пропусти прилику да направи бољу економску или привредну причу због одређеног политиканства које увијек прати све процесе и активности у Српској.

„Да ли ће народни посланици бити оптерећени политиканством или је то још једна тема за препуцавање, као што видим да јесте, то је сад нека друга прича“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да Влада није могла игнорисати чињеницу да је добијена понуда која је у сва три елемента боља од друге, па тако и када је ријеч о цијени већој за 29 милиона КМ, гаранцијама за радна мјеста, али и банкарским гаранцијама.

„Сматрамо да је то мјесто које може да обезбиједи додатно запошљавање, стабилност радних мјеста и да држава наплати и добије оно што јој припада по основу пореза и доприноса, концесионих накнада, свега што треба да убере. Сматрамо да тако нешто треба да ставимо у погон“, каже Цвијановићева.

 

Архива