Важна снажна Српска, Изетбеговић је губитник

26.05.2017 Актуелно

 

Говорећи о Изетбеговићевој изјави да „Додик већ деценију зауставља и слаби БиХ, а СДА зауставља и слаби Додика“, предсједник Српске рекао је новинарима у Требињу да је то двоје неупоредиво.

„Изетбеговић је изгубио политичку партију, Сребреницу, Бихаћ, Кладушу и многа друга мјеста на локалним изборима. Изгубио је четири посланика, изабрао партнере у већини са којима не може ништа да уради“, навео је Додик и додао да нема потребе да коментарише таквог човјека.

Он је истакао да СДА годинама покушава да девалвира и промовише систем духа, а не слова Дејтона и нагласио да се он томе супротставља.

Додик је нагласио да од почетка подржава дејтонску БиХ која предвиђа готово самостални ентитет, односно Републику Српску у оквиру БиХ која је уређена Дејтонским мировним споразумом.

„Мени је важна снажна Република Српска и да смо 2006. године прекинули један процес преношења надлежности и јасно показали да се то не може на такав начин радити. Ми смо сада у фази да враћамо те надлежности које су нам отели, свидјело се то коме или не“, поручио је Додик.

Архива