Pазгoваранo o кључним реформским мјерама Владe

04.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је поновила да институције Републике Српске у континуитету испуњавају своје обавезе дефинисане Реформском агендом, изразивши наду да ће и остали нивои власти у БиХ показати једнаку посвећеност овом процесу.

На састанку је наглашено да постоји воља и обострани интерес за јачање сарадње између Републике Српске и Румуније, прије свега, у области привреде, образовања и културе.

Било је ријечи и о актуелним темама у вези са процесом европских интеграција, а саговорници су размијенили мишљење и о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону.

Говорећи о извршавању обавеза у процесу придруживања ЕУ, Цвијановићева је истакла да су Влада и друге институције Републике Српске успјешно завршиле израду одговора на питања из Упитника Европске комисије из своје надлежности.

Она је додала да сада предстоји фаза обједињавања одговора за коју је неопходно да буде спроведена у оквиру за то предвиђених тијела и у складу са усаглашеним системом координације.

Цвијановићева је Константинесковој пожељела успјех у професионалном раду, изразивши увјерење да ће добра сарадња бити настављена и унапређена у наредном периоду.

Архива