Подршка свих институција Требињу – стратешком мјесту за развој Херцеговине

26.05.2017 Актуелно

 

Додик је, након разговора са градоначелником Требиња Луком Петровићем и сарадницима, истакао да развој овог града треба да подстакне и напредак других општина у окружењу.

Он је истакао да би Требиње у овом региону требало да буде лидер у туризму, реалном сектору и пољопривреди.

„Веома смо заинтересовани за добро функционисање градске управе, иако смо видјели да је у овој управи наслијеђен већи број запослених од предвиђеног. Овим треба да се позабаве, како би дошли до оптималног броја који ће омогућити да Требиње функционише на најбољи начин за његове грађане“, нагласио је Додик.

Он каже да се заједничким пројектима и новцем локалне и републичке власти завршава реконструкција главне градске улице и ради нови водоводни систем.

„Инвестициона конференција треба да буде мјесто сусретања амбиција локалне заједнице и Републике са амбицијама и жељама инвеститора из региона, које треба анимирати да улажу у развој Требиња, пољопривреду и друге гране“, рекао је предсједник Српске.

Он је навео да је информисан да је у Требињу у овом тренутку потребно 500 радника у реалном сектору.

„То је позив људима без посла да се укључе у процедуре за добијање тих послова. То нису послови у општини, у ХЕТ-у, већ у реалном сектору –пољопривреди, туризму и неким другим мјестима“, истакао је Додик и нагласио да на овај начин треба да се сруши мит о томе да нема посла.

Он је поручио да ће Требиње остати у фокусу интереса републичке власти.

Предсједник Републике Српске каже да ће наредних дана у Русији разговарати са једним инвеститором о изградњи објеката у зони „Ново Требиње“.

„Оно што је извјесно, јесте да је овај инвеститор изразио велики интерес да улаже у Требиње“, истакао је Додик.

Петровић је рекао да је упознао предсједника Републике Српске о активностима градске управе, насљеђеним проблемима који су „пресјечени“, као и пословима на унапређењу и даљем развоју града.

„У наредном периоду биће видљиви бенефити Инвестиционе конференције, а очекујемо потписивање неколико уговора које су нам данас представили инвеститори“, навео је Петровић и захвалио Додику и његовом кабинету на финансијској и свакој другој помоћи за одржавање конференције.

Архива