Oпозиција у Српској може све, осим да побиједи на изборима

31.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је оцијенила да је бесмислена иницијатива опозиције за опозив Владе Српске коју Народна скупштина Републике Српске данас није разматрала јер већина посланика није подржала предложени дневни ред, чиме је сједница окончана.

Коментаришући најаву опозиције да ће поново упутити иницијативу за опозив Владе у форми интерпелације, која подразумијева да се мора отворити расправа у парламенту о тој тачки, Цвијановићева је нагласила да опозиција има право да ради све што је прописано.

Она је рекла да опозиција нема кредибилитет да било шта тражи, али, ако је то прописано, нека траже шта хоће.

„Оно што је постало јасно јесте да они могу све да раде, само не могу да побиједе на изборима. Када и ако побиједе на изборима, тада ће формирати дневни ред“, поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да не вјерује да ће садашња опозиција икада успјети да побиједи на изборима с обзиром на њену структуру, доказану немоћ, дезоријентисаност и осипање чланства, као и на неуспјех на нивоу БиХ.

„Опозиција није успјела да се снађе на нивоу БиХ и препозна интересе Републике Српске, а што је још горе они су радили против интереса Српске у претходне двије и по године од када су тамо на власти“, истакла је Цвијановићева.

 

Архива