Mост „Братољуб“ – резултат успјешне сарадње Српске и Србије

26.05.2017 Актуелно
 
„Овдје смо да свједочимо о великом успјеху који је урађен. Ова генерација политичара Српске и Србије оставља овај мост као доказ да смо радили и спојили људе овог краја на бриљантан начин“, поручио је Додик у обраћању на обиљежавању премошћавања ријеке Дрине и након што је посјетио радове на изградњи моста „Братољоуб“. 
 
Он је нагласио да моста „Братољуб“ не би било да није било Владе Србије. 
 
„Зато је огромна моја захвалност предсједнику Србије Томиславу Николићу и премијеру Александру Вучићу, али и министрима. Морамо градити мостове да би све било ближе и јединственије, а овај је изграђен да спаја и да се овдје развија живот и рад“, додао је Додик. 
 
Он је оцијенио да сада Република Српска и Србија развијају најбоље односе који се огледају у многим сферама и реализацији значајних пројеката. „Овај мост свједочи да смо спремни да радимо у немогућим условима. Наши планови односе се и на образовање, здравство, културу и све што је важно за наше људе“, каже Додик. 
 
Према његовим ријечима, има још много ствари које Српска и Србија морају да ураде. 
 
„Очекујем од новоизабраног предсједника Србије Александра Вучића да још више радимо, а захваљујем Николићу на успјешној и доброј сарадњи. Многи мисле да је једноставно водити државе, а Николић је показао на који начин се то ради, јер је одржао синергију институција Србије, али и Српској упутио ријечи које су нас охрабривале. За нас је увијек био ту и због тога му дугујемо захвалност за све што је учинино свих ових година“, истакао је Додик. 
 
Он је навео да су захваљујући Николићу, Вучићу и министрима односи Српске и Србије најбољи до сада, што мора бити обавеза и генерација које долазе. 
 
„Не смијемо стати него ићи даље, а то значи градити путеве, мостове, везе и живот“, закључио је Додик. 
 
Обиљежавању премошћавања ријеке Дрине присуствовали су и предсједник Србије Томислав Николић, те премијери Српске и Србије – Жељка Цвијановић и Александар Вучић. 
 
На скупу су били и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренка Голић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић, представници Савјета министара БиХ, локалних заједница овог дијела Србије, али и велики број грађана. 
 
Потписивањем Протокола министара саобраћаја Србије и Републике Српске 2012. године започела је реализација пројеката изградње моста преко ријеке Дрине и заједничког граничног прелаза. Завршетак изградње моста планиран је до краја септембра. 
 
Радови на мосту названом „Братољуб“, чије је вриједност 13 милиона евра, почели су 20. октобра 2015. године.

Архива