Извршни комитет СНСД-а одбацио иницијативу опозиције за смјену Владе Српске

30.05.2017 Актуелно

 

„Влада предвођена Жељком Цвијановић успјешно обавља посао и покушаћемо да унесемо нову динамику и нови ентузијазам који је потребан и да у том погледу анимирамо људе који чине Владу“, рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци, након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

На питање новинара да ли то значи и нове људе у Влади, Додик је рекао да, када је ријеч о Влади Републике Српске, никада не треба затворити могућност да се понешто негдје и промијени.

„У том погледу треба обавити озбиљну расправу и са становишта тог ентузијазма процијенити потенцијале постојећих министара, односно дати им одређено вријеме и видјети да ли могу побољшати рад, након тога поставити основни циљ – опште добро“, истакао је Додик.

Он је навео да су многи од министара дали немјерљив допринос, али да имају неки који се нису снашли на најбољи могући начин, већ су се снашли за нешто друго, а не за јавни интерес којег треба да спроводе, као што је министар из ДНС-а Неђо Трнинић.

Додик је рекао да нико од колиционих партнера неће подржати дневни ред сутрашње сједнице Народне скупштине Републике Српске о иницијативи опозиције за смјену Владе.

Он је оцијенио да је реално да људи имају различита мишљења, али да опозиција нема довољно гласова за смјену Владе.

„Ријеч је о неозбиљности опозиције, која фингира да је нека опозиција овдје, а у суштини је власт на нивоу БиХ која прави веома лоше потезе по грађане Републике Српске“, истакао је Додик.

Говорећи о односима и сарадњи у оквиру владајуће коалиције у Републици Српској, Додик је рекао да је Извршни комитет СНСД-а закључио да је неопходно у идућој седмици организовати један шири састанак представника колиционих партија и да се на дневни ред ставе њихови међусобни односи у смислу да се они изграде, да буду чвршћи и јачи, те да се елиминишу сви евентулни удари.

„Са коалиционим партнерима наставићемо да радимо на питањима у вези са функционисањем власти. СНСД цијени да је Српска и функционисање њених институција добро. Република Српска је сигурно и препознатљиво мјесто по функционисању за разлику од Федерације БиХ како функционише и БиХ која никако не функционише“, истакао је Додик.

Он је рекао да СНСД остаје чврста партија усмјерена ка одлучној одбрани позиција Републике Српске.

Додик је додао да је на сједници Извршног комитета СНСД-а било ријечи о ситуацији у Републици Српској и БиХ, доношењу одлуке о традиционалном Савјетовању СНСД-а које окупља 600 активиста, које ће бити одржано у првој седмици септембра у Бијељини, те о одржавању Сабора младих социјалдемократа који ће бити одржан почетком идућег мјесеца.

Он је рекао да је Извршни комитет СНСД-а усвојио низ докумената за потребе организације, као што је пословник о раду у погледу избора мјесних одбора СНСД-а, а посебно у вези са евиденцијом, гдје се тежи успоставити јасна евиденција чланства ове странке на свим нивоима.

„Мислим да ће СНСД успјети до краја године да има једну перфектну евиденцију свог чланства и да је могуће да буде потпуно ажурно“, истакао је Додик.

Он је рекао да је Извршни комитет СНСД-а разматрао информацију о изградњи зграде СНСД-а у Бањалуци, гдје је раније купљен плац и добијена грађевинска дозвола, а сада се покушава изабрати извођач радова.

Архива