Институције Српске остају посвећене реформама и процесу европских интеграција

25.05.2017 Актуелно

 

Током састанка са потпредсједником њемачког Бундестага Јоханесом Зингхамером наглашено је да реформски пут нема алтерантиву и да је у том контексту значајно да представници свих нивоа власти у БиХ покажу политичку зрелост и досљедност у испуњавању задатих обавеза, да би били креирани услови за покретање нових инвестиционих циклуса, привредни раст и нова запошљавања.

Говорећи о могућностима за унапређење економске сарадње земаља западног Балкана, Цвијановићева је истакла да је Влада Српске посвећена јачању институционалних и инфраструктурних капацитета с циљем развоја домаће привреде уз јасно опредјељење за подршку политици регионалне сарадње, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Она је захвалила државном руководству Њемачке за ангажман и посвећеност у вези са спровођењем реформских процеса у БиХ, те изразила увјерење да постоји воља и обострани интерес за јачање привредне сарадње Републике Српске и Њемачке као значајног спољнотрговинског партнера.

Састанку, на којем је премијер Српске упознала Зингхамера о динамици реализације мјера предвиђених Реформском агендом и плановима за наредни период, присуствовала је и амбасадор Њемачке у БиХ Кристијана Хоман.

На састанку је разговарано о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ са нарочитим освртом на процес европских интеграција и спровођење Реформске агенде.

Архива