Иницијативе ПДП-а у НCPC cу „пуцањ у празно“

07.05.2017 Актуелно

 

Коментаришући најаву ПДП-а да ће, заједно са СДС-ом и НДП-ом, ускоро у Народној скупштини Српске поднијети иницијативу за смјену Владе, Цвијановићева је за РТРС рекла да ПДП настоји да пребаци пажњу са нивоа БиХ на Републику Српску и да сакрије чињеницу да сједе у Савјету министара, који нема парламентарну већину.

„Још тужније је то што ПДП нема ниједног посланика у парламенту БиХ, а заузима министарска и директорска мјеста на том нивоу власти. Они настоје заташкати то да је Бакир Изетбеговић остао без половине свог клуба и да у парламенту користи руке Савеза за промјене. Издајничка политика коју горе спроводе партије из Савеза за промјене остаће забиљежена као најцрњи период за грађане Републике Српске током којег су блокирали новац грађанима Српске и били у функцији политике СДА, која има за циљ развлашћивање Републике Српске“, истакла је Цвијановићева.

Што се тиче нивоа БиХ, каже она, тамо ће до краја овог мандата остати тек „закрпа на исцијепаном Бакировом капуту“.

„Нажалост, то ће грађане Републике Српске много коштати, и у финансијском, и у политичком смислу. Ово је њихов препознатљив политички манир – увијек би радо жртвовали стабилност Републике Српске, само да сачувају своје фотеље на нестабилном нивоу БиХ“, нагласила је Цвијановићева.

Архива