Додик – Мовчан: Сарадња Српске и Санкт Петербурга у свим областима

17.05.2017 Актуелно

Додик је истакао да ће сарадња бити настављена у свима областима и најавио одлазак у Санкт Петербург почетком наредног мјесеца гдје ће учествовати на економском форуму који се одржава под покровитељством предсједника Руске Федерације Владимира Путина.

„Имаћу прилику да се тамо сретнем са важним људима, између осталог и са градоначелником Санкт Петербурга Георгијем Полтавченком, који је велики пријатељ Републике Српске и помаже сарадњу овог града и Српске“, навео је Додик.

Предсједник Српске додао је да је данашњи састанак дио континуитета у сарадњи јер Санкт Петербург и Република Српска развијају све значајнују сарадњу у свим сегментима, од привреде и образовања до културе, а организоване су и многе манифестације на обје стране.

„Делегацију Санкт Петербурга чине најважнији људи из ресора управе града, а овај руски град недавно је посјетила наша делегација из области здравства. Они су у Русији видјели потенцијале који су могући у развоју здравствених услуга и свега што је важно за успјешну сарадњу“, навео је Додик.

Мовчан је подсјетио да је делегација коју предводи раније разговарала и са министрима Српске, те изразио опредјељење за реализацију „Мапе пута“ за сарадњу у свим областима, која је потписана прошле године.

Он је истакао да су односи Српске и Санкт Петербурга веома добри и развијени, захваљујући Додику и Полтавченку.

Додао је да делегацију која борави у Српској чине представници различитих комитета из разних дјелатности – културе, физичке културе, омладине, индустријске политике и иновације, пословних односа и тржишта.

 У Бањалуци је данас отворена манифестација „Дани Санкт Петербурга у Републици Српској“ која ће трајати до 31. маја.

Архива