Додик: Велики дан за Србију, Републику Српску и све Србе

31.05.2017 Актуелно

 

Додик је напоменуо да је за Српску веома важно то што је са Вучићем имала веома добру сарадњу док је био премијер Србије и додао да очекује да та сарадња буде настављена.

„Господина Вучића знам добро. Могу да посвједочим о његовој преданости у раду и жељи да нешто направи. Вјерујем да ће у времену које долази направити још пројеката између Србије и Српске“, рекао је Додик новинарима у Београду након цеременије полагања заклетве новог предсједника Србије Александра Вучића.

Додик је нагласио да је ово велики дан за Србију, Републику Српску и све Србе гдје год да живе.

„Веома ми је драго што је Вучић у свом говору споменуо да ће се бринути и сарађивати са нама у Српској. То је кључно питање“, истакао је Додик.

Он је додао да је веома задовољан што је са премијером Српске Жељком Цвијановић и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем присуствовао једном овако важном чину за Србију.

Одговарајући на питање да ли очекује да ће Вучић ускоро посјетити Сарајево, Додик је рекао да не може говорити у име Сарајева и да је то за њега „далека прича“.

„У сваком случају, Вучић се доказао као регионални политички лидер. Промјена функције може само да ојача његову регионалну позицију и значај у смислу стабилизације мира и прилика у региону“, закључио је Додик.

Архива