Додик: Hема смјена у Влади Српске

11.05.2017 Актуелно

 

Додик је нагласио да Влада Републике Српске све своје обавезе испуњава редовно и да, иако има проблема, они нису толиког обима да би било ко изазивао дестабилизацију у Републици Српској.

„Стална тема наших разговора јесте како побољшати рад органа власти и ми то чинимо“, поручио је Додик.

Он сматра да Република Српска може да буде задовољна стабилношћу институција и начином на који се управља ресурсима који су на располагању властима Републике Српске.

„На дневном реду није никаква прича о смјенама, иако видим да неки имају амбицију и чак одбијају мандате које ни од кога нису добили“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да је то „игра“ опозиције и Савеза за промјене. „Наравно да предсједник СДС-а Вукота Говедарица каже да је ово најлошија власт јер бисмо 10 пута поразили њега и његову политичку партију“, каже Додик.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да „власт тек има намјеру да покаже да они /Савез за промјене/ нису дио реалног живота за Републику Српску, већ да су дио издајничке политике на нивоу БиХ која, по њима, треба да у темељима уздрма Републику Српску“.

„Обавјештавам их да су на погрешном путу и плану и немам потребу да објашњавам незадовољство Говедарице његовим положајем. Њему нико није дао мандат, нити он има мандат за састав владе и да уђе у власт, нити ће ући у власт, ни сада, ни након избора 2018. године“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, на локалним изборима се показало да су опозиционе странке у Републици Српској дефинитивни губитници који ни уз огромну међународну подршку нису успјели да сруше власт у Републици Српској.

Архива