Додик: БиХ у тоталној кризи

12.05.2017 Актуелно

 

„Све што су рекли да ће на нивоу БиХ остварити није урађено. БиХ је у расулу на свим институционалним нивоима, а једино што функционише јесте Република Српска и њене институције“, рекао је новинарима Додик.

Он сматра да неки покушавају да дио кризе са нивоа БиХ пренесу у Републику Српску.

„Наравно, то је њихово демократско право, али им морам поручити да ће Република Српска наставити да функционише. Институције БиХ не функционишу, Федерација БиХ је у перманентој кризи, а и неки кантони су у проблему, из чега је видљиво да је Српска једина у БиХ самоодржива“, додао је Додик.

Он је поновио да Република Српска има мало користи од БиХ и да није заинтересована да на том нивоу нешто функционише.

„Сво ово вријеме не може се указати нити на један посао на нивоу БиХ који је био користан за Републику Српску. Тако је и сада, јер се шаље једна сасвим лоша порука чиме се онемогућава развој и пружа се прилика недораслим политичарима, фрустрираним и онима који мрзе и не могу да сагладају будућност, осврћући се иза себе, да блокирају све“, рекао је Додик.

На питање новинара да ли је добио писмо од компаније „Арселор Митал“, која је најавила арбитражни спор против Републике Српске, Додик је рекао да није добио писмо.

„Нека тражи арбитражу и ми ћемо“, навео је Додик.

Архива