Додик: Бањалука лијеп, сређен и уредан град

25.05.2017 Актуелно

 

Честитајући Бањалучанима крсну славу – Спасовдан, Додик је пожелио да се Бањалука још више развија.

„Мислим да Градска управа рјешава неке нагомилане проблеме и да у том погледу идемо у добром правцу. Ово је и прилика да видимо како се остварују ти резултати и будући планови“, рекао је Додик новинарима уочи свечаног ручка, организованог поводом обиљежавања славе Бањалуке и Саборног храма Христа Спаситеља.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић честитао је Спасовдан грађанима и пријатељским градовима – Београду и Источном Сарајеву, те изразио задовољство што су на помолу рјешења два крупна комунална градска проблема.

„Скупштина града сутра одлучује о највећем комуналном и финансијском проблему – градњи нове топлане и град је спреман да почне припремне радове, уколико парламент усвоји ту одлуку. Циљ нам је да током ове сезоне добијемо нову топлану“, нагласио је Радојичић.

Он је навео да у понедјељак почињу радови на изградњи примарног водовода „Црно врело“, вриједни око два милиона КМ.

Обиљежавању крсне славе Бањалуке присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, као и бројне високе званице из јавног, политичког и друштвеног живота.

У Саборном храму Христа Спаситеља раније је поводом Дана града служена Света архијерејска литургија, а обављен је и чин освештања славског жита и колача.

Архива