Цвијановић: Досљедно спровођење Реформске агенде од изузетног значаја

23.05.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је током састанка са амбасадором Велике Британије у БиХ Едвардом Фергусоном у Бањалуци поновила да Влада Српске остаје посвећена реформским процесима, те да институције Српске у континуитету испуњавају своје обавезе.

Током састанка је наглашена потреба да политички актери и представници власти на свим нивоима у БиХ покажу посвећеност и да активно учествују у тим процесима уз координацију и уважавање уставних надлежности, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Саговорници су размијенили мишљење и о могућностима за унапређење економске сарадње између земаља региона, а Цвијановићева је истакла да ће Влада Српске наставити да јача институционалне оквире с циљем стабилизације и развоја привреде уз опредјељење за активну и конструктивну политику регионалне сарадње.

На састанку је наглашена потреба да економске теме буду приоритет у раду извршних власти на различитим нивоима са нагласком на стратешком приступу у стварању оквира за имплементацију развојних програма и привлачењу инвестиција.

Саговорници су размијенили мишљења и о динамици спровођења мјера предвиђених Реформском агендом и другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ.

Цвијановићева и Фергусон констатовали су да је тероризам глобална безбједносна пријетња која озбиљно угрожава демократске принципе и животе недужних грађана, против које је потребно дјеловати заједнички и одлучно.

Предсједник Владе Републике Српске изразила је саучешће амбасадору Фергусону поводом синоћњег терористичког напада у Манчестеру у којем су трагично страдале 22 особе, изразивши наду и увјерење да ће Велика Британија имати снаге да се суочи са оваквом врстом изазова и да ће починиоци овог бруталног чина бити откривени.

Архива