Црвени крст важан и незаобилазан партнер Владе Српске

12.05.2017 Актуелно

 

Она је истакла опредијељеност Владе да пружа пуну подршку овој организацији путем ресорног министарства, под чијим окриљем Црвени крст Српске дјелује и спроводи своју хуману мисију

Цвијановићева је у разговору са делегацијом Црвеног крста Српске у Бањалуци изразила задовољство досадашњим радом и залагањем Црвеног крста, који је у многобројним приликама потврђен бројним активностима и резултатима, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Она је веома позитивно оцијенила улогу коју је Црвени крст Српске имао у санирању посљедица поплава у Републици Српској.

Делегација Црвеног крста, коју је предводио генерални секретар Ђоко Михајловић, информисала је предсједника Владе Републике Српске о спроведеним хуманитарним, едукативним и другим активностима ове организације и пројектима који требају да се реализују у току ове године.

На састанку је било ријечи и о проблемима са којима се суочавају представници Црвеног крста у свом дјеловању, те истакнута потреба за квалитетнијим законским рјешењима која би олакшала и унаприједила рад ове организације, засноване на темељним вриједностима хуманизма и солидарности.

Састанку су присуствовали и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Архива