Cкупштинска већина у Сребреници ће бити рехабилитована

04.05.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да партије окупљене око СНСД-а тренутно имају 10 одборника, али да ће бити пронађен и једанаести.

Он је подсјетио да је скупштинска већина изгубљена јер је одборник СРС-а Милорад Станојевић затражио немогуће ствари које му нису могле бити испуњене, након чега је напустио скупштинску већину.

„Тражио је да му се запосли 13 људи, да му се преда ватрогасно друштво и остало“, навео је Додик након састанка са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем и представницима локалног СНСД-а и ДНС-а.

Он је оцијенио да је тренутна скупштинска већина штетна по српске националне и политичке интересе, за Републику Српску, а посебно за општину Сребреница.

Додик је нагласио да је било непотребно, прје свега од СДС-а, да ремети ранију политичку конфигурацију у Сребреници, односно да ће свако инвестирање и реализација важних пројеката бити отежани због политичке нестабилности.

Предсједник Републике Српске је рекао да је СДС у тој локалној заједници помаже странци СДА да се врати на политичку сцену, односно да су неодговорни појединци дозволили да дође до прекомпозиције.

„СДА је у Сребреници била осам година на власти у лику Ћамила Дураковића који је потпуно игнорисао интересе српског народа и који је доживио пораз на локалним изборима. Одједном СДС сада пружа прилику да се СДА поново врати на политичку сцену у Сребреници“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да су за СДС важнији односи са СДА него интереси Срба у Сребреници, али и на нивоу БиХ.

„Оно што је СДС добио у новој конфигурацији са СДА мање је од онога што су могли инокосно да имају и они то одбијају, што говори да они имају друге везаности за /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића и СДА и да имају, можда, мржњу или нешто друго према овом другом блоку“, истакао је Додик.

Он је навео да СДА искључиво води бошњачку националну политику, али да ће на крају бити потпуни губитник дугогодишњег процеса.

Додик је рекао да је данашњи састанак иницирао предсједник Општинског одбора СДС-а Момчило Цвјетиновић, а да на њега није ни дошао.

„Чујемо да је то став и врха њихове политичке партије. Потпуно је неозбиољно да неко иницира састанак и да на тај састанак не дође и да су моје добре услуге злоупотребљене“, закључио је Додик.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да жели да се одржи српско јединство у Сребреници и позвао све оне који тренутно томе не доприносе, да им се прикључе.

Он је нагласио да тренутна скупштинска већина није у служби грађана, те да је све пољуљано из „познатих и непознатих разлога“.

„На прошлој сједници Скупштине општине дошло је до многих нерегуларности, кршења Статута и Закона о локалној управи и самоуправи када су смијењени сви функционери, осим начелника, и сви директори јавних установа“, рекао је Грујичић.

Он је поручио да ће учинити све да скупштинска већина буде стабилна и да ради у интересу свих грађана.

Грујичић је оцијенио да настабилна политичка ситуација у Сребреници није добра слика за потенцијалне инвеститоре.

„Има много започетих пројеката које треба радити, а морамо да се бавимо оваквим стварима“, рекао је Грујичић.

Састанку су присуствовали и предсједници локалних одбора СНСД-а Радомир Павловић и ДНС-а Велибор Ранкић.

Архива