Вишковић иницирао састанак у Влади који је резултирао деблокирањем рачуна „Алумине“

26.04.2017 Актуелно

Вишковић је рекао да је на јучерашњем састанку у Влади констатовано да се компанији „Алумина“ мора омогућити несметан рад јер уништена фабрика не треба никоме.

„Договорено је да ‘Алумина’ данас мора бити деблокирана да би радници примили плате јер је био угрожен технолошки процес у Фабрици. Разговарало се само о модалитетима наставка њеног рада и да се не може угрозити више од 2.000 радних мјеста“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да је лаж да је на састанку био власник „Павгорда“ Гордан Павловић, наводећи да је свему присуствовао само правни заступник те компаније која има потраживања од „Алумине“.

„Овдје се ишло неком пречицом по принципу – ја полажем неко право… То право се није могло даље толерисати јер се не смије дозволити да се тиме угрози и цијела регија Бирач“, рекао је Вишковић.

Он је рекао да су на састанку, осим премијера Српске Жељке Цвијановић, били и стечајни управник „Бирча“ Лазо Ђурђевић и предсједник Управног одбора „Алумине“ Милорад Мотика.

Вишковић је рекао да „Павгорд“ или било која друга фирма своја права у вези са овим случајем мора да оствари законито и путем судова.

Он је подсјетио да је јутрос привремено деблокиран рачун „Алумине“ на период од 60 дана.

Вишковић је навео и да је „Бирач“ у стечају и да сва потраживања на која неко полаже право по било ком основу морају бити ријешена у том процесу.

Архива