Усвојањем законa о акцизама у аграрни сектор додатних десет милиона КМ

04.04.2017 Актуелно

Она је додала да то значи да би аграрни буџет износио 70, умјесто досадашњих 60 милиона КМ, из чега би се намиривала средства за плави дизел и слично.

„Предсједник Републике Српске Милорад Додик и ја данас смо имали консултације у Влади и мислим да смо се усагласили на који начин ћемо ићи циљано према пољопривредном сектору уколико дође до усвајања тог закона“, рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Премијер Српске је позвала све који чине парламентарну већину да изгласају закон, јер је то добро за пољопривреднике.

Она је поновила став Владе Републике Српске да сваки ниво власти треба да извршава своје обавезе, те у том смислу позвала оне који ће сутра учествовати у раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да усвоје законе који се налазе на дневном реду.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на хитној сједници заказаној за сриједу, 5. април, требало би да се изјасни о захтјеву Савјета министара БиХ за разматрање по хитном поступку сета закона чије је усвајање услов за наставак кредитног аранжмана са Међународног монетарног фонда /ММФ/ – приједлога закона о измјенама и допунама закона о акцизама у БиХ, закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода по хитном поступку, те закона о систему индиректног опорезивања у БиХ.

Архива