Предсједник Српске у посјети Козарској Дубици

06.04.2017 Актуелно

„Кључни проблем из прошлости су обавезе које су створене и ми смо данас разговарали о томе на који начин ситуацију учинити лакшом. Договорено је да кроз структуру коју можемо обезбиједити општина уђе у емисију обвезница и реструктурира своје обавезе по основу старих обавеза, гдје су и високе камате“, изјавио је Додик новинарима.

Он је рекао да сматра да би након тога у Козарској Дубици могао бити отворен простор за развој.

„Разговарали смо и о уређењу градских улица у вриједности од око милион КМ, што би могли да урадимо заједно, једним дијелом и са нивоа Републике, мада то није наша надлежност“, рекао је Додик.

Он је навео да је са начелником Рељићем разговарао и о подршци привреди и запошљавању, посебно у оквиру кориштења средстава у оквиру Фонда за развој и запошљавање.

„Анализирали смо и оно што је до сада овдје учињено, у оквиру Фонда солидарности и на друге начине, кроз које су отклоњени готово сви проблеми у вези са одбраном од поплава у Козарској Дубици“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да су у тој општини у оквиру Пројекта енергетске ефикасности уређена два објекта од јавног интереса, а да је данас разговарано и о другим начинима кориштења тог програма.

Додик је потврдио да је посебна тема састанка била Бања Мљечаница и оцијенио да је то сигурно један од важних развојних ресурса општине Козарска Дубица и Републике Српске.

„Ми ћемо посебним републичким програмом у наредном периоду видјети на који начин помоћи реконструкцију и дизање квалитета услуга и боравка у бањама“, најавио је Додик и додао да је могуће рјешење и реконстукција путем јавно-приватног партнерства.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потврдио је да ће та општина извршити емисију обвезница и репрограмирати постојећа дуговања.

„Имамо снажну подршку предсједника за репрограмирања обавеза, кредита које смо наслиједили из ранијег периода и због којих имамо великих пролема у финансијском смислу“, рекао је Рељић новинарима.

Он је навео да је са предсједником Додиком и министима разговарао и о другим инфратруктурним пројектима и нагласио да руководству општине Козарска Дубица и грађанима пуно значи подршка предсједника Републике и Владе Српске.

„Ово нама у Козарској Дубици пуно значи. Од Владе Републике Српске и предсједника Додика, којима је стало до овог града и народа, имамо пуну подршку и ја се у своје лично име, у име администрације и грађана захваљујем предсједнику на снажној подршци“, рекао је Рељић.

У радној посјети општини Козарска Дубица данас су боравили и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

Архива