Питање Косовa вратити на ниво УН и Резолуцију 1244

22.04.2017 Актуелно

На питање Срне да прокоментарише посљедње изјаве албанских лидера о могућем уједињењу Албанаца, Додик је рекао да су причу о „великој Албанији“ још давно скројили поједини мешетари из међународне заједнице и увијек је активирају преко албанских лидера када се Србија жели притиснути уз зид и уцјењивати.

„Из свог искуства могу да кажем да је спрега власти из Приштине и међународног фактора и те како видљива. То лицемјерство међународне заједнице не може проћи, јер Албанцима не може бити дозвољено све оно што није дозвољено Србима, при томе мислим на Србију и Републику Српску. Србија је данас најстабилнија земља у региону, води политику мира и стабилности и неће дозволити да било ко пријети звецкањем оружја и прекрајањем граница на Балкану, поготову не на штету Срба“, истакао је предсједник Српске.

Он је нагласио да је Косово насиљем међународног фактора отето од Србије и тиме је погажено и међународно право и понижена Србија, али и цијели српски народ.

„Додатне пријетње неком виртуелном ‘великом Албанијом’ не могу проћи ма ко стајао иза такве дестабилизујуће приче. Овакве изјаве албанских лидера не доприносе миру и тешко да могу допринијети добрим односима за које се залагао званични Београд. Те неодговорне и ратнохушкачке изјаве нас у Републици Српској још више учвршћују у увјерењу да не дозволимо да БиХ икада призна Косово“, поручио је Додик.

Архива