Pазмотрити питање криминала у оквиру предузећа „Шуме Републике Српске“

26.04.2017 Актуелно

„Сада смо направили ад хок екипе које покушавају да нађу рјешење. У неком ранијем периоду, од прије два мјесеца, на простору Републике Српске ухапсили смо оне који су украли готово три хиљаде кубика обловине. Формирани су посебни тимови из цијеле Републике, јер је то готово немогуће учинити са локалном структуром и такве акције биће интензивиране“, додао је Додик.

Он је рекао да жели да се уведе ред, а ствар политичког организовања СНСД-а је ствар странке.

„Ми нисмо успјели побиједити тамо на изборима, али смо направили одличан резултат. Ових дана посланик ДНС-а прикључио се већини СНСД-а тако да се тамо стварају могућности да СНСД преузме скупштинску већину. И у том погледу треба посматрати ове догађаје, иако вјерујем да ће се то брзо разријешити“, истакао је Додик.

Он је нагласио да на Сокоцу не жели никакав раскол, нити да не стоји иза било ког кадра СНСД-а који је евентуално извршио било какву злоупотребу и преркшио закон.

На конференцији за новинаре у Бањалуци лидер СНСД-а је рекао да је био изненађен именовањем Рајка Булајића на мјесто директора Шумског газдинства „Романија“ Соколац, те да је тражио да се то заустави.

Он је навео да је Булајић прихватио да се његово именовање заустави, односно да се повуче са те позиције, чиме су створени услови да се именује неко трећи и он ће бити именован.

„Дрвопрерађивачи немају ништа са кадровском политиком и не може директор бити разлог за протесте“, оцијенио је Додик.

Он је подсјетио да је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић данас на Сокоцу и да је, сходно ранијим састанцима, договорено да се изради нови правилник који подразумијева да се дрвни сортименти „Шума Републике Српске“ приоритетно дају прерађивачима који су извозно оријентисани, да се спријечи давање обловине спекулантским, трговачким фирмама.

„Има довољно сортимената да добију сви, али немојте искључити чињеницу да у овоме што видимо постоје спекуланти. Ми хоћемо да онај ко упошљава и ко прерађује дрво има приоритет“, поручио је Додик.

Архива