Нада Тешановић: Aктивно ce ради на едукацији жена

22.04.2017 Актуелно

Тешановићева је рекла Срни да је заступљеност жена у СНСД-у регулисана страначким актима, те да ти акти треба да „живе“.

„И то је врло битно, јер се увијек хвалимо да имамо ту квоту од 40 одсто жена које треба да буду на листи. Доста жена су и директорице и заступљене у извршној и законодавној власти, али није то довољно. Имамо довољно паметних и успјешних жена и било би штета да се тај ресурс не искористи“, истакла је Тешановићева.

Она данас у Добоју присуствује обуци за жене одборнике СНСД-а у општинским и градским скупштинама из изборних јединица четири, пет и шест за Народну скупштину, односно регија Добој, Дервента и Бијељина.

„Осјети се потреба, поготово за одборнице које су први пут у локалној скупштини, да имају одређену едукацију да би им се олакшао рад“, навела је Тешановићева.

Потпредсједник Актива жена за изборну јединицу пет – Добој, Петрово, Теслић и Станари Јасна Лукић рекла је да је задовољна учешћем жена СНСД-а у законодавној и извршној власти на подручју ове изборне јединице, али сматра да резултати могу бити много бољи.

Она је објаснила да од укупно 26 одборника из ове изборне јединице, шест чине жене и то пет са директно освојеним мандатом, док је један замјенски.

Обука се одржава у просторијама Градског одбора СНСД-а у Добоју.

Архива