Додик: СРНА мора бити актуелна

07.04.2017 Актуелно

Додик сматра да се Срна мора прилагодити савременом токовима, ако хоће да преживи, мора да се креће јер ако стане неће је бити.

„Данас обиљежавамо значајан датум фомирања Срне као наше агенције, која је требало у тим мјесецима и годинама стварања Републике Српске да нашој Републици да једну нову димензију, да са становишта објективног информисања саопшти нашој, али и свјетској јавности о чему се овдје ради“, рекао је Додик, обраћајући се поводом 25 година постојања и рада Новинске агенције Републике Српске и крсне славе Благовијести.

Он је додао да је Срна расла са Републиком, да је у рату остварила своју улогу, као што и сада у развоју Републике Српске има несумњиви значај који се очекује од ње са становишта јавности, а то је да буде присутна на свим мјестима и да правовремено обавијести јавност о догађајима.

„То није нимало лако, медијски спектар се промијенио, на медијском простору влада потпуна либерализација, а савремене технолигије уводе нове облике извјештавања“, оцијенио је предсједник.

Он је поручио да Срна припада Републици Срској и њеном народу.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је Срна саставни дио институционалне поставке Владе Републике Српске, као и да је стасавала заједно са другим институцијама и давала допринос изградњи Републике каква је данас.

Она сматра да Срна представља важан инструмент у развоју Републике Српске у обавјештавању јавности о свему шта је важно.

„Њихов развојни пут, као и развојни пут саме Републике није био нимало једноставан. Био је тежак, пун изазова, настала је у тешка времена када је било изузетно важно да пренесу информације и да се нађу на свим важним мјестима и да нас о томе обавијесте“, сматра Цвијановићева.

Она је поручила да Срни треба одати признање за све шта је урадила током 25 година.

„Мислим да ће Срна и у будућности одрађивати све оно што се од ње очекује. Срна мора да се прилагођава, модернизује и да иде у корак са оним шта носи савремени свијет. То се односи на све, укључујући нас као појединце, поготове оне који су на важним функцијама, да разумијемо да и наше институције морају ићи у корак са временом и одговорити на све изазове“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је истакла да су новинари Срне показали висок степен професионализма у вријеме када постоји безброј медија.

„Влада је ту да подржи рад Срне и да им омогући да се унапређују и да имају боље станадарде и услове рада“, закључила је Цвијановићева.

Срна данас обиљежава 25 година постојања и крсну славу Благовијести. Основана је 7. априла 1992. године на Палама, одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ.

Архива