Додик: Смањује се неповољан спољнотрговински биланс

27.04.2017 Актуелно

Говорећи на конференцији за новинаре Економског форума „Јахорина 2017“, Додик је рекао да је свако ко је хтио да има увид у ове податке, данас могао да их прибави на овом скупу.

„Могли смо да чујемо да степен задужености није онолики како се у јавности покушава направити перцепција о томе“, рекао је Додик, истичући да се јавне финансије у Републици Српској одговорно воде и да нема хиперпродукције јавних задужења.

Додик је подсјетио да је Република Српска у прошлој години забиљежила раст близу три одсто и навео да је амбиција да и овој години забиљежи сличан раст, да релативно смањује задужење и да обезбиједи нови капитал који би ишао у развој инфраструктуре.

„За разлику од неких ранијих времена, задужење расте само за продуктивне инвестиције као што су ауто-путеви“, рекао је Додик, истичући да задужења не иду за оно што се зове „крпљење буџета“.

Предсједник Српске будућност економског развоја види у образовању, правосуђу, предузетништву.

Говорећи о Форуму, Додик је рекао да ће се покушати да идуће године суоорганизатор буде Србија, а наредних нека друга земља из региона и да највиши представници тих земаља са привредницима буду присутни на Јахорини.

Архива