Додик: Понуда од 93 милиона КМ је одлична за „Љубију“

20.04.2017 Актуелно

Он је нагласио да је тај понуђач за власт у Српској легитиман чим доноси гаранцију најважнијих европских банака, да у том погледу нема разлога за сумњу, те нагласио да нови купац даје и гаранцију за одржавање постојећих радних мјеста.

Додик је подсјетио да је Влада Српске мањински власник у руднику „Љубија“ јер је раније Влада ПДП-а и СДС-а продала овај рудник, као и да „Митал“ путем фризирања цијена испорука и осталог доводи до позиције да тамо нема добити.

„Доводи нас до позиције да смо ми тамо периферни, да 49 одсто фирме не значи ништа и да нас нико ништа не пита. Рецимо, имате добити од десет или од пет милиона на годишњем нивоу, они донесу одлуку да се та добит употријеби за реинвестирање, а ми не можемо да добијемо ништа. Ми смо одлучили да то продамо“, рекао је Додик за „ТВ1“.

На питање зашто је коалициони партнер СНСД-а против продаје рудника „Љубија“, Додик, који је лидер СНСД-а, рекао је да коалициони партнер има свој рачун, има један приступ, да је лидер те партије из Приједора, гдје је управа „Митала“ обезбиједила подршку радника и синдиката и да се тамо прави лажна представа да ће доћи до губитка радних мјеста.

Он је напоменуо да је „Митал“ понудио 63 милиона и то невољно.

Коментаришући тврдње опозиције да Ари Ливне стоји иза овог пројекта, Додик је рекао да је „Ливне човјек који је више учинио за Републику Српску него цијела опозиција заједно, а поготово те смлате као што су Игор Црнадак и Бранислав Бореновић, који сада покушавају да на Ливнеу праве неку политику“.

„Ари Ливне је мој пријатељ и то је несумњиво. Ја знам савршено добро шта jе он учинио. Самом мени је обезбиједио да се два пута сусретнем са покојним предсједником Шимон Пересом у Израелу и поносан сам на то, да будем тамо, да имамо добру сарадњу и да је развијамо“, истакао је Додик.

Архива