Додик и Вучић у недјељу на обиљежавању у Доњој Градини

21.04.2017 Актуелно

„Важно је да сви заједно одамо пошту свим жртвама система логора Јасеновац у којем је почињен геноцид, иако то званично није признато“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је важно што владе Српске и Србије заједнички организују обиљежавање страдања у систему логора Јасеновац којем ће присуствовати и министри двије владе.

„Позивам све слободарски оријентисане људе да 23. априла буду у Доњој Градини и да одамо пошту сви невино страдалим. Дужност ове генерације људи јесте да на најбољи начин одржимо сјећање на ова страдања“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, облик страдања у систему логора Јасеновац говори о намјери Независне Државе Хрватске да буде уништено све што је српско, јеврејско и ромско.

„Тај систем логора је познат по чињеници да је једини у свијету имао концентрациони логор за дјецу гдје их је страдало 35.000 српске националности. Ово не смијемо заборавити, а питање је можемо ли и опростити. Зато је важно да сви заједно будемо у Доњој Градини и одамо пошту страдалим. Вјерујем да је доста људи у Српској спремно да приватне обавезе у недјељу стави у функцију колективног“, закључио је Додик.

Он је позвао ученике, раднике и функционере из Републике Српске да у недјељу буду у Доњој Градини.

Архива