Додик и владика Јефрем: Заједничка сарадња се одвија у жељеном правцу

02.04.2017 Актуелно

Предсједник Додик је истакао да је важно вјеронауку што више приближити младима.

„Српска православна црква /СПЦ/ има значајну улогу у друштву, шири љубав међу људима и вјеру која иде за тим да се очува стабилност и мир. Она је и дио образовног процеса“, рекао је Додик након састанка са Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом.

Он је нагласио да је СПЦ заинтересована за изградњу вртића у мјестима гдје су потребни и да су републичке власти спремне да у томе помогну.

„Очигледно је да у свим локалним заједницама, у малим мјестима, чак и на селу постоји потреба за вртићима. Развићемо посебан програм да видимо на који начин и гдје Црква може да учествује“, рекао је Додик.

Он је поновио да је видљиво јачање друштвене улоге СПЦ, која одмјерено учествује, прије свега, у јавно-политичком животу, али да је веома заинтересована за друштвени напредак.

Владика Јефрем захвалио је предсједнику Српске, Влади Српске, посебно Министарству просвјете и културе који омогућавају да православна наука буде редован предмет у основним школама.

„Омладина која одраста мора бити упозната са својом вјером, културом, историјом, прошлошћу и садашњошћу да би могла на најбољи начин да креира и будућност“, поручио је владика Јефрем.

Он је рекао је да је држава опште свенародно добро у којој сви грађани, па и представници вјерских заједница, на најбољи начин остварују сва своја права, али и обавезе.

Владика Јефрем је нагласио да никада није све идеално, али да сви морају да се потруде да учине колико могу да се достигне напредак и ријеше проблеми.

Архива