Додик: „Јахорина економски форум 2017“ веома успјешан

28.04.2017 Актуелно

„Желим да изразим задовољство успјехом који смо остварили, а он је везан за многе дискусије и теме које смо имали и људе који су активно учествовали у заједничком раду. Форум је остварио свој смисао и доживио потпуни успјех“, рекао је Додик на церемонији затварања „Јахорина економског форума 2017“.

Он је изразио увјерење да ће овај скуп догодине бити још бољи и са још више еминентних учесника, који ће помоћи домаћим стручњацима у сагледавању економских кретања у модерном свијету.

Према његовим ријечима, Република Српска мора пратити глобалне економске токове и прилагодити им властите ресурсе и потенцијале.

„Свијет не одустаје од глобализације, а то увијек значи да су мале економије изложене ризицима губљења сопственог идентитета и привредног и државног, али има добрих примјера који показују да наше државне политике можемо прилагодити том кретању“, рекао је предсједник Републике Српске.

Додик је захвалио многобројним гостима и учесницима форума на Јахорини, са којима је и на маргинама овог скупа разговарао о значајним темама попут ЕУ, сарадње Републике Српске са Русијом и Кином, као и Србијом, о развоју слободних економских зона.

Дводневни пословни скуп „Јахорина економски форум 2017“ почео је јуче уз учешће око 70 панелиста и страних и домаћих предавача, као и 300 делегата, гостију и представника медија.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик званично је јуче отворио скуп, а у фокусу првог дана била је тема унапређење привредног амбијента Републике Српске, али и цијеле БиХ.

Намјера скупа је вођење дијалога о теми унапређења привредног амбијента Републике Српске, али и цијеле БиХ, а форум је био и мјесто сусрета бројних амбасадора, делегација ЕУ, парламента ЕУ, делегата Грчке, Кине и других земаља региона, али и шире.

Форум је одржан под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а у организацији Удружења економиста „Свот“.

Архива