Додик: Дан ВРС биће обиљежаван мимо касарни Оружаних снага БиХ

19.04.2017 Актуелно

„Никакве милостиње не тражим, поготово не са нивоа БиХ. Уколико не стигнемо ове године, наредних ћемо сигурно посебно обиљежавати Дан ВРС“, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је ВРС неупитна са становишта доприноса за слободу српског народа и стварања Републике Српске.

„Било какав покушај бацања тамне мрље на обиљежавање Дана ВРС не долази у обзир. Према томе, већ ове године ћемо покушати да обиљежимо овај дан мимо касарни Оружаних снага БиХ“, додао је Додик.

Он је нагласио да Оружане снаге БиХ све више нису снаге свих у овој земљи, јер покушавају да се поставе на неки други начин.

„Њихове су игре о томе шта је некоме дозвољено, а шта није у БиХ, а не наше. Војска Републике Српске ће посебно обиљежавати свој дан, а већ данас сам формирао екипу која би ово требало да уради“, рекао је Додик.

Он сматра да је од почетка била грешка што се дозволило да се све обиљежава у оквиру Оружаних снага БиХ и да се зависи од нечије воље.

„Када је ријеч о другом дијелу БиХ, онда се не поставља ништа овако. Оружане снаге су вјештачка категорија, нису снаге БиХ, него Нато и неких других фактора“, закључио је Додик.

 

Архива