Додик: Додатним технологијама ухватити корак са свијетом

19.04.2017 Актуелно
 
Додик је истакао да РТРС дијели судбину Републике Српске, јер је 25 година Републике уједно и 25 година РТРС-а. 
 
„То је значајан јубилеј за сваку друштвену заједницу, посебно заједницу каква је Република Српска. Данас обиљежавамо један успјешан период и рад медијског центра“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци гдје је присуствовао обиљежавању 25 година рада РТРС-а. 
 
Напомињући да је РТРС основала Народна скупштина Републике Српске, Додик је честитао и захвалио свима који су дали допринос да овај медиј буде на завидном нивоу. 
 
Честитајући запосленима и руководству РТРС-а успјешан рад, предсједник Српске је овој медијској кући пожелио да иновацијама и новим технологијама ухвати додатни корак са свијетом. 
Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић истакао је да је „РТРС најмодернији и најбољи јавни сервис у БиХ, који има највећу гледаност и најбоље резултате“. 
 
Он је захвалио свима који су допринијели стварању РТРС-а у времену када је формирање медијског простора у Републици Српској био подвиг, али и институцијама Српске које су протеклих година биле уз ову медијску кућу. 
 
Милиновић је поручио да ће РТРС наставити да промовише све што је добро у Српској и изразио наду да ће у будуће бити више добрих, а мење лоших вијести. 
 
У оквиру обиљежавања 25 година РТРС-а, у холу РТВ дома за пет радника ове медијске куће погинулих током одбрамбено-отаџбинског рата, откривена је и освештана спомен-плоча. 
 
Поводом 25 година телевизије, у хотелу „Босна“ отворена је изложба фотографија, које свједоче о разним ситуацијама на терену у којима су се нашли медисјки радници РТРС-а за ових 25 година.

Архива