Цвијановић са ММФ-ом: Сви нивои власти у БиХ да испуњавају свој дио обавеза

23.04.2017 Актуелно

Цвијановићева је изразила незадовољство због тога што је неизвјесно када ће остали нивои власти у БиХ испунити свој дио обавеза, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Она је поновила да је Влада Српске показала своју опредијељеност да активно учествује у аранжману тиме што је свој дио обавеза испунила у децембру 2016. године.

У оквиру званичне посјете Вашингтону, Цвијановићева и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија разговарали су, у одвојеним сусретима, са директором Одјељења за Европу при ММФ-у Полом Томсеном, извршним директором белгијско-холандске конституенце Одбора ММФ-а Ентонијем Де Ланојем и замјеником извршног директора Ричардом Дорнбошем, те шефом Мисије ММФ-а за БиХ Надимом Илахијем и замјеником генералног директора ММФ-а Таом Зангом.

На састанцима, одржаним у оквиру редовног прољећног засједања Свјетске банке и ММФ-а, разговарано је о активностима које је Република Српска до сада успјешно реализовала на основу Писма намјере, а овом приликом је истакнуто да је аранжман са ММФ-ом важно упориште за реализацију развојних политика које су усклађене са мјерама предвиђеним Реформском агендом, а на које су се обавезали представници свих нивоа власти у БиХ.

Саговорници су размијенили мишљења и о регулативи у финансијском сектору и области фискалне политике, а разговарано је и о другим реформским мјерама усмјереним ка унапређењу јавне потрошње и јачању приватног сектора с циљем отварања нових радних мјеста.

Архива