Урученa признања и награде поводом Дана општине Сребреница

11.03.2017 Актуелно

Вучић је добитник Плакете са златним грбом општине Сребреница која му је додијељена за огроман допринос и помоћ опоравку и развоју општине, наведено је у образложењу и истакнуто да је Влада Србије обезбиједила пет милиона евра помоћи за Сребреницу.

Начелник општине Младен Грујичић истакао је да су сви награђени допринијели развоју и афирмацији ове општине, те им захвалио и пожелио успјех у наредном периоду.

Грујичић је у обраћању на данашњој свечаности рекао да су пред руководством општине велики изазови и задаци, да се воде интензивне активности за привлачење инвеститора и улагања у отварање радних мјеста на сребреничком подручју.

„Посебно смо захвални премијеру и Влади Србије на помоћи од пет милиона евра чији ће ефекти ускоро постати видљиви, али и другим облицима помоћи који пружају овој локалној заједници, затим Влади Републике Српске и предсједнику Милораду Додику, те међународним организацијама који дају различите видове помоћи овој средини и њеним становницима“, поручио је Грујичић.

Он је најавио почетак изградње обданишта, производне хале и реконструкцију тротоара и главне саобраћајнице кроз Сребреницу средствима Србије, затим асфалтирање 15 километара локалних путева у овој години, отварање минимум 50 нових радних мјеста у привреди, увођење нових образовних смјерова у Средњошколском центру и припрему за кандидовање Сребренице за европску пријестоницу културе 2024. године.

Грујичић је позвао на сарадњу, слогу, мир, разумијевање и суживот да би се градила боља будућност за све становнике општине и доприносило нормализовању односа у окружењу.

У име Вучића награду је примио државни секретар Србије Имре Керн који је за наредни мјесец најавио почетак реализације пројеката, који ће бити финансирани средствима Србије у Сребреници.

Керн је истакао да су Вучић и Србија вољни да наставе пружати подршку Сребреници и у другим сегментима као што су културна и привредна сарадња.

„Вучић се залаже за стабилност, мир и суживот у Србији и региону. Најбољи примјер бриге о суживоту је да сам као Мађар државни секретар Србије и таквих примјера има много у Влади“, истакао је Керн.

 

Архива