Шпирић: Дејтон оквир у којем сви треба да се крећемо

13.03.2017 Актуелно

Он је рекао да нема ништа против да се тражи нови приступ, који мора бити заснован на консензусу унутар БиХ, те истакао да додатни разлог за забирнутост представља нестабилност која долази из региона.
„И зато, увијек позивам на дијалог како бисмо били успјешно друштво у оквиру БиХ“, рекао је Шпирић новинарима прије састанка са члановима Градског одбора СНСД-а Добој.

Шпирић каже да је ситуација у БиХ сложена, али да је оптимиста.

„Волио бих да је дијалог формула успјеха у БиХ. Волио бих да је Дејтонски мировни споразум оквир у којем се сви крећемо јер даје максимум свима“, истиче Шпирић.

Он каже да није сигуран да се ситуација развија у складу са његовим очекивањима, али поручује да о тим изазовима треба разговарати.

Шпирић је навео да је данас дошао у Добој како би са члановима Градског одбора разговарао о изазовима који стоје пред Републиком Српском и БиХ, као и СНСД-ом.

Он очекује да ће СНСД у Добоју поновити некадашњи успјех, када су овај град представљала четири посланика у Народној скупштини Републике Српске и један у Представничком дому БиХ, те оцјењује да ће добојски СНСД вратити снагу успостављањем програмског и акционог јединства.

Предсједник добојског Градског одбора СНСД-а Урош Гостић рекао је да његов повратак на ову функцију представља успостављање јединства унутар локалног одбора.

Он је негирао тврдње да ће се градски одбор СНСД-а вратити у структуре локалне власти.

 

Архива