Кошарац: СДС води политику урушавања институција Српске

23.03.2017 Актуелно

„СНСД и даље заступа јасан став, а то је да нећемо присуствовати сједницама Представничког дома све док им предсједава Шефик Џаферовић /СДА/, кога прати његова ратна хипотека. Џаферовић не може да представља нас из СНСД-а, јер не желимо да вријеђамо емоције многих наших људи који су у протеклом рату имали веома трагичне посљедице“, рекао је Кошарац новинарима. 

Он је оцијенио да СДС има полтронски став према онима који су их изабрали да врше власт на нивоу БиХ, односно Бакиру Изетбеговићу. 

„Грађани Републике Српске нису изабрали СДС да врши власт у институцијама БиХ. СДС је изабрао Изетбеговић и то није, како каже Мирко Шаровић /СДС/, ‘бриселска’, већ ‘Бакирова коалиција“, рекао је Кошарац, реагујући на данашње оптужбе замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младена Босића /СДС/ да „СНСД и ДНС раде на рушењу дејтонских институција и институција Републике Српске“. 

Према његовим ријечима, СДС не поштује ни институције Републике Српске ни закључке Народне скупштине Републике Српске, као ни породице српских жртава, заробљених, логораша у Републици Српској.

Он је у питање довео и Босићев политички кредибилитет због низа изборних пораза, а посебно је упозорио на бројне контакте Босића са страним амбасадама у БиХ гдје, како каже, руши институције Српске, укључујући и њен Јавни РТВ сервис. 

Кошарац је критике упутио и Шаровићу, за кога сматра да своју политику води на полтронски и сраман начин, јер је, говорећи о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ, желио да покаже да нема комуникацију са Владом Републике Српске. 

„Нема веће срамоте за било ког Србина у заједничким институцијама БиХ од тога да нема комуникацију са институцијама Српске. Шаровић је послао поруку Изетбеговићу и оним који су га изабрали да сједи у Савјету министара, да он нема никаквих додирних тачака са институцијама Републике Српске“, нагласио је Кошарац и поручио да су институције Републике Српске једине које функционишу у БиХ.

Архива