Петровић: Иза СДС-а и Шаровића остаће једино штета за Републику Српску

14.03.2017 Актуелно

Коментаришући Шаровићеву изјаву да СНСД без доказа оптужује такозвани Савез за промјене за наношење штете Републици Српској, а како би прикрили свој нерад и криминал, Петровић је одговорио да се ради о, како каже, крајње безобразној и безочној замјени теза.

„Довољно се само сјетити да је лично Шаровић покушао блокирати исплату руског клириншког дуга само због тога што су руски пријатељи новац жељели расподијелити поштујући аутономију Републике Српске и уставну структуру БиХ. Или приједлога механизма координације за који су гласали Шаровић и СДС, а којим би Српска била доведена у потпуно незавидан положај и изједначена са кантонима у Федерацији. С друге стране, СДС без икаквих доказа већ годинама прича о наводном криминалу у Републици Српској, и то са само једним циљем, да што више оцрне Републику Српску“, додао је Петровић.

Петровић је рекао и да сматра потпуно лицемјерним коментар министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића да би предсједник Републике Српске Милорад Додик, по Шаровићевим ријечима, умјесто подјела требао позивати на сарадњу.

„Потпуно је лицемјерно и срамно када тако нешто изјави човјек који је рекао да њега и његове колеге из СДС-а, као наводне представнике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, уопште не обавезују одлуке Народне скупштине и других званичних институција Републике Српске. Таквом изјавом, али и дјеловањем, Шаровић и СДС су поручили да их апсолутно не занима никаква сарадња са властима у Републици Српској, као и да они у заједничким институцијама БиХ представљају само и искључиво личне интересе неколико појединаца“, закључио је Петровић.

Архива