Pеконструкција Владе Српске није на дневном реду

12.03.2017 Актуелно

Додик је објаснио да такве приче могу да буду званичне тек ако то каже неко од званичника Републике Српске.

„Ми се увијек изнова враћамо да видимо шта Влада ради, провјеравамо да ли је све урађено онако како треба и да ли су искориштене максималне могућности. Сада на дневном реду није никаква реконструкција“, рекао је Додик новинарима у Дубравама, код Градишке.

Говорећи о случају ревизије пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу, предсједник Српске је навео да и даље важе закључци Народне скупштине Републике Српске, јер се они нису односили на то како ће поступити Суд у Хагу, него на злоупотребу положаја и овлаштења и лажно представљање.

Додик је нагласио да тек сада имају снагу закључци Народне скупштине Српске у том погледу.

„Очигледно да је то све било јасно и раније, сада знамо да су и неки знали да ревизија нема шансу, јер Сакиб Софтић није био идентификован као представник БиХ. Неко је одлучио да игра ову игру, а очигледно је да су то они који на заједничком нивоу БиХ чине власт. Они су се хвалили својим добрим односима и сарадњом а сада видимо да је свако покушао да из тога извуче неки максимум“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ако неко жели да се врати на почетак приче о ревизији, може да види да је његова прва изјава била да је то бесмислено и да нема никакве шансе за успјех.

„Та ревизија и није била тема. Тема је била како је неко могао да се идентификује као представник БиХ, без става заједничких орагана БиХ. Све остало су други урадили као што треба. /Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен/ Иванић је учинио оно што је било сасвим нормално, није могао дати своју сагласност. Од тога не би требало да се праве неке велике политике“, каже Додик.

Он је закључио да велика политика мора да се прави на чињеници да је неко злоупотријебио положај и лажно се идентификовао пред Судом у Хагу.

Архива