Додик – Вучић: Hајважније питање – реализација пројеката и нова радна мјеста

16.03.2017 Актуелно

Након састанка са премијером Србије, Додик је изјавио новинарима да је најважније питање било како помоћи да се дође до нових радних мјеста.

„Србија је у томе веома успјешна. Влада коју води Вучић показала је способност. Србија је направила одређене помаке, прије свега, политички стабилизовала ситуацију, поправила међународни положај и самим тим постала атрактивна за привлачење страних инвестиција“, оцијенио је Додик, додавши да БиХ због бројних проблема то не може и неће ни моћи још дуго.

Он је информисао Вучића и о потреби да се ојача Универзитет у Источном Сарајеву и да се све учини како би био повезан са научно-истраживачким институцијама у Србији.

Предсједник Српске истакао је да је један од капиталних пројеката који се ради у овој години изградња зграде Болнице у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио да је расписан тендер, те да ће, када ова инвестиција буде завршена, бити заокружене инфраструктурне институције које су неопходне грађанима на простору Источног Сарајева, гдје живи 36.000 становника.

Наводећи да Вучић у континиутиету исказује интересовање за Републику Српску, Додик је рекао да га је информисао и о политичкој ситуацији.

Једна од тема била је и да се на нивоу влада Српске и Србије сагледају све потребе, те да Влада Србија оцијени у чему може помоћи, у оквиру својих могућности.

Према његовим ријечима, било је ријечи и о пројектима који се већ остварују, а један од њих је мост између Братунца и Љубовије, који је у завршној фази.

Додик је напоменуо да Република Српска има интерес за регионалне пројекте.

„Идеја је везана и за одређене царинске олакшице до ЕУ и ми ћемо бити дио тог пројекта оснаживања уколико и друге регионалне земље буду прихватале и буду хтјеле на тај начин да рјешавају те проблеме“, поручио је предсједник Српске.

Вучић је Додика информисао о самиту који је данас одржан у Сарајеву, на којем су се окупили предсједници влада земаља западног Балкана и домаћин, предсједавајући Савјета министара БиХ.

„БиХ нема владу, нити премијера, због чега се данашњи састанак не може назвати самит премијера. Било би коректно да се звао ‘самит премијера и предсједавајућег Савјета министара“, рекао је Додик.

Он је изразио задовољство доласком Вучића у Источно Сарајево који је, како каже, показао своје интересовање према овом дијелу Републике Српске.

Архива