Додик са полазницима „Школе нових лидера СНСД-a“ – Увођење младих на одлучујућа мјеста у странци

10.03.2017 Актуелно

„Циљ СНСД-а је увођење младих на одлучујућа мјеста у странци. Овдје нема живота без политичког оквира који се зове Република Српска, а Српској треба нови искорак, а нови искорак сте ви. Ви на свом политичком путу морате проћи све степенице од најнижих до највиших и у том процесу се морате остварити на најкреативнији начин“, нагласио је Додик.

Он је истакао да лидерство подразумијева константно учење и усавршавање.

„У политици морате константно учити и радити на себи, а један од најбољих начина је и ова школа којој смо као руководство СНСД-а дали максималну подршку. Кроз овај програм, али и кроз ваш друштвени и политички рад морате показати да разумијете процесе, морате имати развијену интелигенцију која препознаје политички контекст. Контекстуална интелигенција ће вам помоћи да разумијете и предвидите процесе који се одвијају, а само на тај начин можете бити одговорни чланови друштва“, истакао је предсједник СНСД-а.

Он је нагласио да политичар увијек мора водити рачуна о грађанима чије интересе заступа.

„Када сам постао премијер знао сам да морам ујединити Републику Српску која је била подијељена на источни и западни дио. То је била моја прва одлука јер сам препознао да са слабом Републиком Српском нема будућности. Теорија лидерства се кроз историју мијењала, једна од најширих је она која лидере дијели на трансакционе и трансформационе. Они који су трансформациони се прилагођавају контексту, препознају га и они ће опстати. Такви лидери су они који од људи не очекују да буду њихови поданици већ сарадници. Овдје морате да покушате доћи до знања која ће вам помоћи успјешно комуницирате са грађанима“, закључио је предсједник СНСД-а.

Другој генерацији полазника „Школе нових лидера СНСД“ данас су се обратили и потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић и предсједник Младих социјалдемократа Душан Петровић.

На првом модулу овог програма за младе чланове СНСД-а полазницима ће, између осталих, предавања одржати потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић, предсједник Политичког савјета Славко Митровић, генерални секретар Лука Петровић, предсједница Актива жена социјалдемократа Нада Тешановић, предсједник Статутарне комисије Ранко Карапетровић и многи други.

„Школа нових лидера СНСД“ је програм у коме учествује 40 младих и политички надарених чланова СНСД-а старости до 25 година. У току овог програма, за који је аплицирало 195 кандидата, полазници ће кроз осам вишедневних модула учити о оргнизацији странке, политичком систему Републике Српске, комуникацији, односима са јавношћу, дипломатији, заговарању, изборном процесу.

Овај програм ће на најбољи начин припремити младе људе за активан рад у странци, политици, а и у друштвено-корисном раду, кажу у СНСД-у.

Архива