Додик положио камен темељац за фискултурну салу у Брањеву

29.03.2017 Актуелно

Додик је рекао да изградња фискултурне сале свједочи континуитету улагања и успјеха, као и испуњавању обећања власти Српске.

„Влада Републике Српске је док сам ја био премијер уложила значајан новац у изградњу путева и подизање квалитета живота у Брањеву. Школа је била неминовност. Помажемо и израдњу цркве и спремни смо да наставимо улагања у изградњу овог насеља“, рекао је Додик на свечаности.

Предсједник Српске је указао на значај изградње спортске дворане за школску дјецу у Брањеву, али и за укупан друштвени живот у овом насељу.

„Био сам ту када се градила школа, игралишта, а доћи ћу и када се буде отварала спортска сала како би свједочио о континуитету и успјеху овог насеља“, рекао је Додик.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио је предсједнику Српске што је из његовог кабинета извојено 150.000 КМ за изградњу фискултурне сале у Брањеву.

Он је рекао да је изградња сале још један поклон Градске управе овој мјесној заједници и допринос развоју инфраструктуре у Брањеву.

Стевановић је најавио нова улагања у развој Брањева како би се створили што бољи услови за живот у овој зворничкој мјесној заједници.

Рок за завршетак изградње фискултурне сале је 90 дана.

„Основну школу “Брањево“, која је изграђена 2009. године, похађа 258 ученика“, рекла је директор ове школе Драгица Тубић.

За изградњу школе из Развојног програма Републике Српске издвојено је милион КМ.

У Брањево се током рата населило српско становништво протјерано из 16 општина у Федерацији БиХ.

Архива